Drama, lider ve katılımcıların atölye ortamında rol oynama, doğaçlama gibi tiyatro teknikleriyle anlatmak istediği konuyu, kavramı canlandırması olarak adlandırılıyor.
Peki drama lideri olarak biz neler yapıyoruz neyi hedefliyoruz?
Biz drama eğitmenlerinin öncelikli hedefi gruplarımızdaki çocukların doğaçlamalarla ve bizim yönlendirmelerimizle hayal gücünü genişletmek, bir birey olarak özgüvenini sağlamaktır. Toplum önünde kendisinin duygu ve düşüncelerini doğru ve akışkan şekilde karşı tarafa aktarabilmesi için yol göstermektir. Çocuğun kendisini tanımasını, farklı olay ve durumlarla ilgili yeni davranışlar geliştirmesini ve olaylar karşısında farklı bakış açıları kazandırmasını hedefleriz.
Katılımcılarımız, atölye içerisinde yaptığımız grup aktiviteleri sayesinde sosyal hayatta doğru iletişimi, yardımlaşmayı, iş birliği yapabilmeyi kazanır. Bedeninin sınırlarını keşfeder ve gelişimini gözlemler. Grubumuzdaki her katılımcının eşit ve aktif bir rol üstlenir. Bu kavramların hepsi atölye içi oyunlarla drama teknikleri kullanılarak yapıldığı için eğlenceli bir ortam oluşur.
Peki Alin Sanat olarak bizim farkımız ne?
Bizler P4C & Drama olarak derslerimizi veriyoruz.
Nedir bu P4C?
P4C eğitim metodu 2007 yılında UNESCO tarafından okul öncesi ve ilk öğretimde kullanılması gereken bir metod olarak kabul görmüştür.
Çocuklar için Felsefe, kısaca P 4 C çocuklara yöneltilen sorularla çocukların düşünmesini sağlayan, felsefi araştırmayı dersin merkezine koyarak öğretme ve öğrenmeye yönelik bir çalışmadır.
Eğlenirken düşündüren, düşünürken öğreten drama sınıfımıza ve özgürce hareket edebildiğiniz dans sınıfımıza sizi de bekleriz.
Seda Gül
Alin Sanat Merkezi Drama ve Dans Öğretmeni
Bir cevap yazın